Intervju med dr Olivier Courtin-Clarins

"Flera hundra växtarter, från hela världen, används för att skapa våra produkter."

1) GÄLLER DET TIDIGA CLARINS-MOTTOT "VÄXTER OCH INGENTING ANNAT ÄN VÄXTER" FÖR MÄRKET IDAG?

Clarins har alltid föredragit att använda naturliga ingredienser. Idag, om vi får välja mellan en syntetisk ingrediens och dess växtbaserade motsvarighet, väljer vi alltid den växtbaserade ingrediensen.

Flera hundra växtarter, från hela världen, används för att skapa våra produkter.

2) VAD KAN DU BERÄTTA OM FORSKNINGEN SOM CLARINS UTFÖR?

Varje år avsätter Clarins en betydande del av intäkterna och resurserna till hudvårdsforskning. De vetenskapliga upptäckterna som denna forskning ger bidrar till utvecklingen av nya produkter och förbättringar av befintliga sammansättningar.

Utöver detta har företaget sedan starten fått flera patent godkända vilket vittnar om dess starka förmåga att föra forskningen inom hudvård framåt.

3) CLARINS VAR FÖRST MED ATT UTVECKLA SKÖNHETSPRODUKTER SOM SKYDDAR HUDEN MOT FÖRORENINGAR. BERÄTTA FÖR OSS OM DET.

Urbana föroreningar, som ofta består av gaser, industriella utsläpp, cigarettrök och frätande partiklar i luften, utgör en ständig fara för huden. Då huden är i ständig kontakt med miljön är den sårbar för förtidigt åldrande och förlust av lyster och smidighet.

Clarins var först med att uppmärksamma detta fenomen. Efter år av forskning och rigorösa tester skapades det första komplexet mot föroreningar 1991.

Detta komplex är helt baserat på naturliga växtextrakt och idag innehåller många av Clarins dag- och makeup-produkter denna hög presterande ingrediens.

4) VILKA TESTER UTFÖR NI UNDER PRODUKTUTVECKLINGEN FÖR ATT SÄKERSTÄLLA ATT PRODUKTERNA ÄR SÄKRA OCH EFFEKTIVA?

Omfattande åtgärder tas för att säkerställa att våra produkter är säkra och effektiva.

5) VILKEN DEL AV ER MILJÖFOKUS GÖR CLARINS TILL ETT AV DE FRÄMSTA HUDVÅRDS- OCH SKÖNHETSMÄRKENA?

Clarins har alltid känts igen och uppskattats av kvinnor världen över. Inte nog med att Clarins har lärt sig konsten att skapa produkter utan att skada miljön, vi har även blivit banbrytande inom att utveckla de finaste konsistenserna, appliceringsmetoderna, dofterna och färgerna.

Clarins är specialist på hudvård. Clarins har förmågan att konstant förbättra och berika existerande produkter tack vare den pågående dialogen mellan sig och kunden.