Ansvarsfull skönhet

Ansvarsfull skönhet

ANSVARSFULL SKÖNHET

 1. Vårt miljöansvar

  Clarins odlar skönhet med växter

  Från formel till förpackning väljs varje ingrediens eller råvara ut med hänsyn till miljön.

  Clarins bryr sig om hur dess verksamhet påverkar miljön, och strävar efter att få ut fördelarna från varje växt utan att skada ekosystemen och att ge tillbaka till naturen vad det tar.

  Klicka här för att läsa mer om vårt miljöansvar.
 2. Vårt sociala ansvar

  Som företagsmedborgare med helhetssyn uppmuntrar Clarins innovation och engagerar sig helhjärtat i medicinska, humanitära och miljöprojekt.

  Clarins har tre fokusområden för hållbara initiativ: hälsa och välmående för alla, utbildning och stöd till barn och bevarande av biologisk mångfald.

  Vart och ett av dem är ett bevis på varumärkets varaktiga och helhjärtade engagemang för framtida generationer.

  Klicka här för att läsa mer om vårt sociala ansvar
 3. Vårt ekonomiska ansvar

  Clarins är ett familjeföretag som grundades 1954 och valde att gå mot strömmen 2008 när det gjorde sig fritt från aktiemarknadens oförutsägbara svängningar. Familjen Courtin-Clarins styr ett skönhetsvarumärke med internationellt inflytande i linje med sin självständighetsanda och sina värderingar.

  Som en global aktör inom kosmetika är varumärket Clarins stolt över sin expansion, över att skapa produkter som har revolutionerat kosmetikbranschen, och är stolt att visa att ekonomiskt intresse inte är den enda drivkraften. Clarins är ett ansvarsfullt skönhetsmärke som ger tillgång till sina produkter i butik - i ett av sina 19 000 försäljningsställen i 130 länder runt om i världen - och på nätet, samtidigt som det fortsätter att designa och tillverka sina hudvårdsprodukter i Frankrike.

  Klicka här för att ta reda på mer om vårt ekonomiska ansvar
 4. Ansvarsfull innovation

  För Clarins är hållbar utveckling en möjlighet att vara en pionjär på viktiga frågor, ta initiativ till nya regler och praxis, lansera nya utmaningar och investera med övertygelse och generositet.

  Clarins tror på framsteg och på människor för att hitta smarta lösningar som gör framtiden till en önskvärd och livskraftig plats för alla.

  Klicka här för att läsa mer om ansvarsfull innovation.